Zpravodajský přehled za prosinec

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v prosinci na Boskovicku událo.

První vizualizace nového návrhu sportovní haly
První vizualizace nového návrhu sportovní halyfoto: AV Atelier

Pandemie koronaviru měla v posledních týdnech roku ve městě i na okrese klesající tendenci. Zlepšila se i situace v nemocnici. Nyní se čeká, co způsobí nová varianta omikron.

V samém závěru roku město představilo první vizualizace nového návrhu sportovní haly v Červené zahradě. Předtím se problematika podrobně diskutovala na zastupitelstvu.

Opoziční Piráti se posléze pokusili navrhnout kompromisní variantu malé vyzvané soutěže na návrh haly. Starosta je ale odmítl.

Začala výstavba nové výjezdové základny pro záchrannou službu.

Město se nakonec rozhodlo, že Zdeněk Fránek zatím nebude dál rozpracovávat generel sportovního areálu v Červené zahradě.

Přes kritiku značné části opozice nakonec zastupitelé schválili rozpočet města na rok 2022.

V dohodnutém termínu se stihla dokončit rekonstrukce na ulici Kapitána Jaroše. Postupně se otevřela i opravená ulice Hybešova a o dva měsíce dřív je hotovo i na Milánovech.

Posunulo se řešení dopravní situace u základní školy na náměstí 9. května. Před budovou městského úřadu bude od 7 do 8 hodin ráno parkování vyhrazeno pro takzvané Kiss & Ride.

Bývalý místostarosta Lukáš Holík (ANO) oznámil, že v pro komunální volby bude sbírat podpisy a chce vytvořit novou, občanskou kandidátku.

Byly vyhlášeny dotační tituly pro sport, volnočasové aktivity, kulturu a domy v památkové zóně, které nejsou prohlášeny památkami.

Začala výluka vlaků na hlavním koridoru do Brna.

Ceny tepla v systému CZT v průměru vzrůstají asi o 7 procent. Tam, kde je napojeno nejvíc uživatelů, je to 5 až 6 procent.

Boskovice vrátí Jihomoravskému kraji pozemky na Hybešově ulici. Původně je získalo pro stavbu sportovní haly, která však nakonec má stát v Červené zahradě.

Pandemická situace zasáhla KZMB i městské Služby. Potýkají se se značným výpadkem návštěvnosti.

Uvolněný post vedoucí finančního odboru boskovické radnice obsadí Pavla Nováková, které doteď pracovala rovněž na úřadě.

Radní potvrdili navýšení počtu strážníků o dva. Nově bude v městské policii pracovat 19 lidí – ředitel, administrativní pracovnice a 17 strážníků.

Do 28. ledna pokračuje akce Milostivé léto, určená na pomoc dlužníkům, kteří mají dluh vůči státu nebo veřejným institucím.

Předseda boskovické ČSSD Petr Malach oznámil, že v polovině prosince zemřel bývalý boskovický radní a vlivný sociální demokrat Milan Kolínský.

další zpravodajství