Zpravodajský přehled za prosinec

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v prosinci na Boskovicku událo.

Polévka pro bohaté i chudé
Polévka pro bohaté i chudéfoto: Vladimír Friš

Výtěžek z boskovických Polévek pro bohaté i chudé letos překonal celkovou hranici 1 milionu korun za pětadvacet ročníků. Letos se vybralo 81 618 korun, což je rekordní suma.

Boskovické zastupitelstvo schválilo rozpočet na rok 2020. Rozpočet je schodkový, ale schodek ve výši asi 33,5 milionu korun je krytý přebytkem hospodaření z minulých let.

Čestné občanství města Boskovice získali nově Hugo Mensdorff-Pouilly a dcera posledního boskovického rabína Eva Morris.

Zastupitelé souhlasili s financováním nového systému centrálního zásobování teplem (CZT) Boskovice střed. Konkrétně s úvěrem ve výši 25 milionů korun. Téměř 6 milionů korun získá město z dotací.

Poplatek za odpady se v Boskovicích nakonec zvedne o 140 korun ročně, tedy ze stávajících 550 korun na 690 korun.

Bylo otevřeno nově zrekonstruované oddělení Centrální sterilizace boskovické nemocnice.

Nemocnice má k dispozici investiční plán oprav budovy a technického vybavení.

Dvořáčkův mlýn získali do pronájmu skauti.

Město představilo plány v oblast zeleně a také plán zimní údržby.

Městská rada odsouhlasila zachování nadstandardu dopravní obslužnosti v systému IDS JMK pro město Boskovice v roce 2020. Jedná se o 16 párů spojů v pracovní dny a tři páry spojů v sobotu, v neděli a ve státem uznaných svátcích.

Od roku 2020 podražilo vstupné v lázních, v sauně, na ubytovně, na zimním stadionu a u ostatních prací městských Služeb. Zároveň podle starosty přibyly některé slevy, například pro studenty v kategorii 18–26 let.

Parkourové hřiště by mělo vzniknout ve dvorním traktu základní školy na náměstí 9. května.

Město uvažuje o rozšíření Sportparku. Jako vhodná lokalita se jeví les ve vlastnictví města západně od Arboreta Šmelcovna s nástupem do trailů nad Dvěma dvory.

Zdraží celoroční rezidenční parkovací karty. Cena na parkovištích, která jsou osazena parkovacími automaty, se podle starosty nezmění.

další zpravodajství