Zpravodajský přehled za srpen

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v srpnu na Boskovicku událo.

Nový památník Tomáše kardinála Špidlíka
Nový památník Tomáše kardinála Špidlíkafoto: Tomáš Trumpeš

Konalo se veřejné setkání k problematice umístění sportovní haly. Na konci měsíce zasedala městská rada, která ale nedala doporučení pro konkrétní lokalitu. Rozhodnout má až zářijové zastupitelstvo.

První úsek plánované D43 od Bořitova ke Svitávce by se měl podle Ředitelství silnic a dálnic začít budovat v roce 2025.

Separační místo s kontejnery na plast, papír a sklo v lokalitě U Vážné studny v židovské čtvrti bylo přesunuto do takzvaných masných krámů. Kontejnery jsou umístěny v první garáži vlevo.

Na boskovickém náměstí budou nové odpadkové koše. Měly by vyhovovat nejen esteticky, ale také by měly být praktické, aby z nich odpadky nevylétávaly. Postupně se nový typ bude šířit i do dalších částí města.

V nemocnici budou opraveny prostory pro vodoléčbu.

Dvořáčkův mlýn v Červené zahradě budou od října využívat skauti.

Na Bělé byl odhalen památník Tomáši kardinálu Špidlíkovi.

Panský pivovar hledá nového majitele.

Neznámý útočník poškodil fasádu nedávno opraveného domu U Vážné studny. Nejedná se o sprejerství, fasáda byla potřena vyjetým olejem. Případ vyšetřuje policie, která pracuje s více variantami. Majitel slíbil za informace vedoucí k dopadení pachatele odměnu 10 tisíc korun (tel. 773 279 363).

V Hodoníně u Kunštátu otevřeli Památník Romů a Sintů.

V Blansku řeší, co s centrem města.

další zpravodajství