Zpravodajský přehled za květen

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v květnu na Boskovicku událo.

Oslava 100 let skautingu v Boskovicích
Oslava 100 let skautingu v Boskovicíchfoto: Tomáš Znamenáček

Proběhly volby do Evropského parlamentu. Stejně jako na celostátní úrovni vyhrálo i v Boskovicích a na okrese Blansko hnutí ANO.

Rada jakožto valná hromada boskovické nemocnice odsouhlasila podmínky výběrového řízení na nového jednatele nemocnice. Výběrové řízení bude vyhlašovat nemocnice, uzávěrka přihlášek je 7. června, nového jednatele by mohla rada potvrdit už k začátku července, nejpozději k začátku srpna.

Město Boskovice dokončuje výstavbu tří nových sociálních bytů na Masarykově náměstí nad prodejnou Atosu. Přetlak zájemců očekává vedení města spíše velký.

Hospodaření Svazku vodovodů a kanalizací obcí okresu Blansko skončilo v minulém roce zhruba 39 milionů v plusu.

Starosta Jaroslav Dohnálek vystřídal bývalého radního za ČSSD Milana Kolínského v dozorčí radě Vodárenské akciové společnosti, podobně jako již dříve také ve Svazku vodovodů a kanalizací obcí okresu Blansko.

Nejvyšší správní soud tentokrát zamítl kasační stížnost na Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje, neboli krajský územní plán, který vymezuje hlavní regionální stavby, například území, kudy povede, dálnice D43.

Na příjezdové cestě ke koupališti na Červené zahradě v úseku od vjezdu do kempu u Dvořáčkova mlýna po kuželnu už bude možné parkovat jen na jedné straně. Návštěvníci koupaliště ale budou moci nově parkovat na Dukelské.

Velkoplošné opravy chodníků letos proběhnou v těchto lokalitách: na ulici Komenského, na Sokolské, na Palackého náměstí, na Bílkově a na ulici Ludvíka Vojtěcha.

Rada odsouhlasila zveřejňování zápisů z komisí.

Rada města schválila omezení parkovací doby na dvou místech: u pošty a za finančním úřadem.

Rekonstruovat se bude park na Bělské ulici.

Za cca 2,8 milionu korun dostane zimní stadion nová svítidla, která jsou plně regulovatelná a umožňují regulaci svítivosti.

Boskovická vládnoucí koalice se blíží k dohodě na lokalitě, kde chce postavit sportovní halu.

Oprava letního kina bude pokračovat po Husích slavnostech a do příští letní sezóny by měla být kompletně hotová. Vznikne zázemí pro účinkující a opraví se promítací plocha.

Vedení města je nespokojeno s cenou tepla, kterou nakonec po dohodě o výši nájmu uzavřené na konci loňského roku vyčíslil provozovatel boskovického centrálního zásobování teplem (CZT), a podalo podnět na Energetický regulační úřad. Podobně je nespokojené i s konečným vyúčtováním tepla za minulý rok.

Proběhly oslavy 100 let skautingu v Boskovicích.

Na radnici se konala vzdělávací beseda, jak bojovat s fake news.

Vítězi jubilejního ročníku Běhu za sedmizubým hřebenem se stali Jan Kohut a Petra Vašinová.

Konal se obnovený boskovický majáles.

další zpravodajství