Zpravodajský přehled za červenec

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v červenci na Boskovicku událo.

Nový street-art na zdi v centru města poblíž „Potápěče“
Nový street-art na zdi v centru města poblíž „Potápěče“foto: Monika Šindelková

Do komunálních voleb se v Boskovicích přihlásilo 10 politických subjektů.

Nemocnice začala kvůli covidu zpřísňovat protiepidemická opatření.

Znovu se rozvířila debata o sekání trávy na městských trávnících v horkých letních dnech. Město nechalo vysekat dokonce Louku v proluce, o kterou se stará občanská íniciativa Zelená peřina.

Proběhl jubilejní 30. ročník festivalu Boskovice. Navštívilo ho přes 3,5 tisíce návštěvníků. To je o něco méně než loni, což pořadatelé přičítali chladnému počasí. Festival se však podle nich vydařil.

Během festivalu bylo položeno dalších 10 kamenů zmizelých.

Hospodaření boskovické nemocnice skončilo v loňském roce v plusu přes 35 milionů korun.

Město řeší nákup energií na příští rok, neboť aktuálně má nasmlouvané energie do konce kalendářního roku.

Město zrušilo výběrové řízení na stavební úpravy ulice Na Skalce. Začít se mělo už v červenci, jenže ve stavebním řízení byl podán opravný prostředek a ten nyní řeší Jihomoravský kraj.

Úpravy v projektu knihovny vyjdou na 1,3 milionu korun. S přepracovaným projektem chce město žádat o ministerskou dotaci.

Rada města schválila podmínky nového výběrového řízení na zpracovatele projektové dokumentace stavby nové sportovní haly. Do předchozího výběrového řízení se nikdo nepřihlásil a bylo zrušeno. Nyní se výběr projektanta předpokládá asi na polovinu srpna.

Město zahájilo práce na projektu, který zvítězil ve druhém ročníku Participativního rozpočtu. Jedná se o obnovu hřiště u takzvané školičky u lázní.

V boskovickém hokeji se dějí další změny.

Zeď v centru města nově zdobí street-art Luboše Valčika.

Ve skleníku vystavují boskovičtí umělci.

Zemřel bývalý ředitel boskovické ZUŠ Zdeněk Jindra.

Příznivci Svárovské aleje oznámili, že úřady vydaly de facto souhlas s její likvidací. Dál se ale snaží o záchranu aleje.

další zpravodajství