Pět let Ohlasů: Beseda s redakcí

Záznam závěrečné debaty u příležitosti narozeninové akce Pět let Ohlasů. Dotazy na základě čtenářské ankety kladla moderátorka Martina Vašková – odpovídali členové nejužší redakce Tomáš Trumpeš, Tomáš Znamenáček a Marek Osouch.

Na začátek besedy jsme zařadili tu část otázek, která se týkala financování Ohlasů. Podrobně jsme naše hospodaření za posledních pět let popsali ve výroční zprávě, na besedě jsme je shrnuli do základního vysvětlení.

Příliš mnoho připomínek se nesešlo k obsahové stránce Ohlasů. Odpovídali jsme třeba na to, jestli neplánujeme větší pokrytí regionu a také krajské politiky v roce krajských voleb. Dále proč se víc nevěnujeme sportu a jestli by Ohlasy nemohly pro svou názorovou rubriku víc vytěžit širší intelektuální obec Boskovic.

Nemohli jsme pominout ani ukončení tištěné verze Ohlasů. Objevily se návrhy, abychom alespoň občas připravili nějaké speciální vydání.

Dále vás zajímalo, jaké plánujeme inovace, reagovali jsme na konkrétní návrhy na vylepšení našeho webu a také archivu článků.

Velká pozornost se upřela na naši spolupráci s městem. A to jak v rovině faktického provozu, tak v oblasti vztahů s politiky. Mluvili jsme i o tom, jak se vyrovnáváme s tím, že na malém městě je těžší někoho kritizovat, když ho pak potkáte v obchodě u regálu s pečivem. Tuto pasáž doplnily i otázky a výhrady samotných politiků a představitelů radnice –, děkujeme těm, kteří nám je zaslali, přestože naše vztahy jsou z logiky věci někdy komplikované.

Debata se snesla i do osobnější polohy. Zajímalo vás, jak přemýšlíme o samotném smyslu novinařiny, ale také jak samotnou práci prožíváme, co nás baví a nebaví, co nám dělá radost, na co jsme pyšní, co nás motivuje a jestli jsme odhodlaní dělat Ohlasy dál. A také jestli jsme se někdy pohádali. Dostali jsme také specifickou otázku, co bychom změnili, kdyby byl každý z nás na jeden den starostou a mohl jednu věc prosadit.

Kromě otázek jsme dostali také řadu vzkazů, ve kterých nám za Ohlasy děkujete a přejete nám, ať vydržíme. Děkujeme ze srdce! Budeme se snažit!

další podcast