Zpravodajský přehled za listopad

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v listopadu na Boskovicku událo.

Jedna z fotografií oceněných ve fotografické soutěži Jak já vidím Boskovice
Jedna z fotografií oceněných ve fotografické soutěži Jak já vidím Boskovicefoto: Daniel Tintěra

Pandemie nemoci covid-19 dosahuje dosavadního vrcholu také v Boskovicích a v regionu. Na konci listopadu bylo ve městě okolo pěti set pozitivně testovaných. Takzvaná incidence – týdenní přírůstek nakažených přepočtený na 100 tisíc obyvatel – přesáhla hodnotu 2 tisíce, což bylo ještě nad celostátním průměrem.

Nemocnice informovala, že na oddělení intenzivní péče s běžnou kapacitou pět míst leží šest covidových pacientů. Zátěž nemocnice je podobná jako na jaře.

Proočkovanost se v Boskovicích zvedla za měsíc o tři procentní body. Alespoň první dávku obdrželo 58 procent občanů.

Vedení města zveřejnilo návrh rozpočtu na rok 2022. Opozice je k němu velmi kritická.

Zjišťovali jsme, jak to vypadá se stavbou D43.

Boskovice navštívil hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Vedení města představilo záměr postavit sportovní halu podle upraveného studentského návrhu. Opozice i odborná veřejnost jsou proti. Návrh má dořešit AV Atelier, kromě toho město pořídí tenistům nafukovací halu za 4 miliony korun.

Architektka Jana Syrovátková oznámila vstup do politiky a založení nového politického subjektu.

Do komunálních voleb už chybí méně než rok. Ohlasy zjišťovaly, kdo už je rozhodnutý kandidovat, jaká vidí politici témata volebzda jsou ochotní k předvolebnímu spojování. Zatím to vypadá, že výsledkem může být pořádná bramboračka.

Letošní participativní rozpočet nakonec nevyhrály prolejzky ve vnitrobloku, protože kvůli přesunu umístění prolézaček na jiné místo část hlasujících své hlasy odvolala. Vítězem je nakonec hřiště u školičky.

Poplatek za odpady se v příštím roce v Boskovicích nebude navyšovat.

Zvedají se ceny parkovného a také v lázních, v sauně, na koupališti a na zimním stadionu.

Město se pokusí řešit dopravní situaci u základní školy na náměstí 9. května, kde dochází ráno k velké kumulaci vozidel rodičů, kteří přivážejí děti do školy, a to vytváří nebezpečné situace pro děti, které se v místě pohybují.

Boskovice se zapojí do nové aktivity v oblasti cestovního ruchu – byl založen nový spolek DMO Moravský kras a okolí. Měl by převzít práci v destinačním managementu.

Cena vody vzroste asi o 7 procent. Jen mírně se zvedne cena tepla v boskovickém systému centrálního zásobování teplem.

Ve skleníku vystoupili členové Baletu Národního divadla a připomněli výročí 180 let od narození boskovického rodáka a baletního mistra Augustina Bergera.

Město vyhlásilo výsledky fotografické soutěže Jak já vidím Boskovice.

další zpravodajství